PILGRIMAGE AT-HUPILGRIMAGE AT-HU

A zarándoklás és a búcsújárás néhány éve a reneszánszát éli. Sokak számára mára egyértelművé vált, hogy a történelmi zarándokutak mentén megtett több-napos túrák nyugalmat és kiegyensúlyozottságot biztosítanak számukra. Mára már számos helyi és térségi kezdeményezés célozza zarándokprojektek fejlesztését, azonban mindeddig nem valósult meg a zarándokhelyek régiókon átnyúló hálózatának kialakítása, noha ebben óriási lehetőségek rejlenek.
A projekt alapvető célja a már fennálló és az újonnan kialakított zarándok és búcsújáró kezdeményezések hálózatának kialakítása. Ennek keretében a spirituális és a turisztikai megfontolások hasonló hangsúlyt kapnak, a projektpartnerek mindkét területet egyformán képviselik.
A határon átnyúló zarándok-úthálózat főútvonalát a Celldömölktől Kőszeg érintésével Mariazellig
húzódó út képezi, amely megegyezik a Mária út nyomvonalával. Egy északi útvonal Frauenkirchenttől a Fertő zugon, A magyar Fertő parton és a Soproni hegységen keresztül tér rá a burgenlandi Mariazell útra. Délen Celldömölkről indulva Vasvár, Körmend, Güssing érintésével Kelet-Stájerországon át vezet az út Mariazellig.
A projekt mind a szervezetfejlesztésre, a zarándokutak fejlesztésére (a fennálló úthálózat hiányzó szakaszainak kijelölése, útirányítási rendszerek kialakítása), mind a turisztikai és spirituális kínálatfejlesztésre (előjegyezhető ajánlatok, zarándok-túravezetők képzése), illetve a turisztikai értékesítésre is összpontosít.

Megbízók:
Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület (PP)

Elvégzett szolgáltatások:
Projektmenedzsment

Támogató Program: Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-13

Projekt összköltségvetés: 795.682 EUR
Projekt futamidő: 2009.03.01- 2012.08.31.
 
Vissza az előző oldalra!

Scardobona Consulting - Magyar